Kosárlabda – Befejezettnek nyilvánítja az összes 2019/20-as bajnokságot az MKOSZ 2020.03.17

Kedves FTSI Kosárlabdázók! Kicsik és Nagyok!

A szakosztály vezetőjeként nem szóban, hanem én is itthonról, írásban szólók hozzátok és osztok meg veletek egy- két gondolatot, hátha segít benneteket a következő időszakban.

Kosárlabdások vagytok és csapatjátékosok. Az győz, aki az ellenfelét fegyelmezetten, az edzői utasításokat betartva a csapattársait segítve először fejben azután a pályán is legyőzi. Ti most több csapatban játszotok.  Játszotok az osztálytársaitokkal, tanáraitokkal egy eddig ismeretlen „pályán” és mindenki ügyesen önállóan tanul. Azután játszotok a család csapatában otthon, ahol szintén vannak szabályok, napirend, hisz most nem csak szombat, vasárnap van együtt a család – Kengurukra és a gyermek korosztályra gondolok – hanem egész héten. Segíteni kell egymásnak – anyunak elsősorban- hogy működjön a rendszer, a házirend.

De ti kosarasok vagytok, így bár a bajnokságok a vírus miatt kialakult helyzetben befejeződtek, mégsem szeretnénk benneteket szeptemberig csapat és szakosztály, valamint edző nélkül hagyni. A betegséget le fogjuk közösen győzni és az élet, mintha nem is történt volna semmi – na jó, egy kicsit több tapasztalattal, bölcsebben – megy majd tovább.

Az FTSI Kosárlabda Szakosztályban mindenkire szükségünk van és lesz, mert a csapatok belőletek állnak, és nem dobhatjuk ki sok hónap, vagy nagyoknál sok év munkáját egy kis bezártság miatt. Az igazi győztes kitartó, szabálykövető, szorgalmas.

Ami a legfontosabb most „Maradj otthon” és otthonról tartsd a kapcsolatot osztálytársaiddal, tanáraiddal, nagyszüleiddel – ne menj el hozzájuk – csapattársaiddal, edzőiddel. Legyetek türelmesek, osszátok be a napotokat, tanuljatok, nézzetek TV-t, játszatok és mozogjatok – legalább hetente 2x eddzetek! Edzőitek felvették mindenkivel a kapcsolatot és küldik az anyagot, hogy mit kell csinálni és hogyan. Szerencsére ma már olyan fejlett a technika, hogy mindent meg tudtok így csinálni. Beszélgessetek sokat anyuval, apuval, legyetek türelmesek testvéreitekkel, társasozzatok, kártyázzatok, gyűjtsetek sok-sok családi élményt, fordítsátok javatokra a bezártságot.

Ne menjetek utcára, ne találkozzatok egymással és főleg ne nagyszüleitekkel.

„Maradjatok otthon!!!”

Én tudom, hogy ez az FTSI Kosarasoknak menni fog. Legyőzzük az ellenfeleinket a pályán, városunkban meg a vírust.

Sportbaráti üdvözlettel: Iványi Ferenc szakosztályvezető

Kategória: hírek | A közvetlen link.