Kosárlabdapályát avattak a Honvéd Sporttelepen

 Félegyháza jól hasznosítja a TAO-s forrásokat isFélegyháza jól hasznosítja a TAO-s forrásokat is

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a szeptember 20-án átadásra került Constantinum Sportcentrum tornaterme és a Honvéd Sporttelep szabadtéri kosárlabdapályája.

A helyi vállalkozók társasági adójának, valamint a FélegyháziTérségi Sportiskola, az MKOSZ és az önkormányzat segítségével valósulhatott meg a Constantinum Sportcentrumában a parketta újracsiszolása és felfestése, valamint a világítás korszerűsítése LED-es lámpatestekkel, de ezen kívül megújult a kosárlabda palánk is. Az egybegyűlteket Mindák József intézményvezető üdvözölte az ünnepélyes átadás kapcsán. Beszédében köszönetet mondott a csarnokon dolgozók precíz és pontos munkájáért, valamint Iványi Ferencnek, a Félegyházi Térségi Sportiskola Kosárlabda Szakosztályának vezetőjének, aki oroszlánrészt vállalt a projekt megvalósításában.

Ezt követően a támogatók és a meghívott vendégek a diáksereggel a másik fontos helyszínre – a Honvéd Sporttelepre – indultak, ahol a hosszú évek óta várt szabadtéri kosárlabda és streetball pálya átadásával folytatódott az ünnepség.
Iványi Ferenc köszöntő beszédét követően Csányi József, városunk polgármestere beszélt a TAO-s forrás segítségével elkészült pálya részleteiről. Köszönetet mondott a helyi vállalkozóknak, akik személyesen is képviselték cégüket az ünnepségen. Azt is elárulta városunk első embere, hogy ezzel még nem fejeződtek be a munkálatok a Honvéd Sporttelepen. A tervek szerint a közeljövőben megújulhat a futópálya, kiépítik a labdarúgó pálya öntözőrendszerét, valamint a nézők kényelmét fogja szolgálni az új lelátó, melyet szintén tartalmaz a Honvéd pálya megújulását célzó program. Mindezeken túl pedig új kerítés is lesz a sportlétesítmény körül, mely nem azt a célt szolgálja, hogy elzárják a sportolókat a szabadidős tevékenység gyakorlásától, hanem az értékek védelmére fog megépülni. Polgármesterünk jó hírekkel szolgált a birkózók számára is, akiknek egy új edzőtermet helyezett kilátásba a 2018-as évben.
Az ünnepélyes szalagátvágást megelőzően Gombás Bende a Móra Ferenc Gimnázium tanulója előadásával színesítette a jeles eseményt. Arra biztatott minden sportolót, hogy használják a pályát olyan szívvel-lélekkel, mint ahogy a nagy kosárlabdázók, pl.: Michael Jordan, Magic Johnson,vagy például Scottie Pippen. Ők nemcsak kimagasló tehetségek – ami mellett még óriási akaraterő, és rengeteg gyakorlás áll – hanem igazi csapatjátékosok. Ők azok, akik nem pusztán egyéni sikerekre törnek, hanem a csapatukat szeretnék leginkább győzelemre vinni.
A nemzeti színű szalag átvágása után pedig átvehették a pályát a lelkes sportolók
Forrás: infokiskunfelegyhaza.hu

Kategória: hírek | A közvetlen link.