Rekord részvétel a kosárlabdatáborban

  • 2017. június 24. 10:30 (Félegyházi Közlöny)
Idén is nagy sikerrel zárult a Félegyházi Térségi Sportiskola kosárlabda tábora június 19-e és 23-a között. Ezúttal több mint 70 gyermek ragadott labdát a Constantinum Sportcentrumban, ahol játékos, ügyességi és koordinációs feladatok segítségével a kosárlabdázás alapjait sajátították el a képességfejlesztés mellett. Elsősorban a 2004 után született, illetve alsó tagozatos diákokat várták, az igazolt játékosok mellett a kezdők is megismerkedtek a sportággal.

– Érdemes a legkisebb korban elkezdeni a kosárlabdázást, ezt vallják a Félegyházi Térségi Sportiskolánál, a főként alsós diákok hasznos tudásra tettek szert az egyhetes tábor során – mondta el Szabó Csaba szervező.

– A kosárlabdázáshoz szükséges alapok továbbfejlesztése, a labdavezetés és az ügyességfejlesztő gyakorlatok megismertetése, elsajátítása révén a gyer

mekek közel kerülnek a sportághoz, a későbbiek során az egyesület igazolt játékosaiként kamatoztathatják tudásukat. Hosszú évek óta sikeres a tábor, az egyesület edzői és szakmai stábja vezetésével a délelőtti tréningek mellett délutánonként szabadabb, játékos programokat szerveztünk.

Az elmúlt időszakban több mint

90 gyermek kezdett el kosárlabdázni a sportiskola keretein belül. A tábor célja az utánpótlásbázis kibővítése mellett a sportág megszerettetése a fiatalok körében.

G. Z.

 

Kategória: hírek | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?